Tort cu capsuni si frisca

de Lau in Torturi, 12 Iun 2014 | 5972 vizualizari

 

Reteta preluata din revista Click pofta buna,

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 400 g frisca
  • 300 g smantana
  • 4 linguri zahar
  • 300 g capsuni
  • Decor
  • 700 g capsuni
  • 1 plic tort jelle
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si frisca:

Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam zaharul,si zaharul vanilat si mixam pana se topeste,adaugam galbenusurile pe rand,mixand bine dupa fiecare,adaugam treptat uleiul,la final adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura,

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si dam la cuptorul incalzit,cca 30 min,

Facem proba cu scobitoarea,lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia in 2,

Crema-Mixam smantana cu zaharul,dupa care amestecam cu frisca(mixata inainte)din care oprim 5 linguri de frisca.

Adaugam capsunile spalate si taiete in jumatati.Amestecam si dam deoparte,

Decor-Capsunii ii spalam si ii taiem felii,

Intr-un vas rotund il ungem cu ulei si adaugam folie alimentara,asezam capsunile si le acoperim cu frisca oprita,

Adaugam prima foaie de blat,astfel incat sa ii dam forma vasului si adaugam crema,adaugam  a 2 felie de blat  si acoperim vasul cu folie alimetara,

Dam la frigider cateva ore sau peste noapte,

Asezam un platou deasupra bolului si rasturnam tortul,

Pregatim plicul de tort jelle conform instructiunilor de pe plic si turnam peste capsuni,

Decoram cu frisca si frunzulite de menta sau de la capsuni,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si frisca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu rulada si crema de capsuni